29 Eylül 2010 Çarşamba

SAÜ.de bir rektör adayı daha!

Ekim ayında yapılacak olan rektörlük seçimleri öncesinde Prof. Dr. Uğur Arifoğlu'da rektör adayı oldugunu açıkladı.

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünde görevli Prof. Dr. Uğur Arifoğlu, adaylığını açıkladı

Arifoğlu'nun açıklaması şöyle:
Üniversitemizde Ekim ayında gerçekleştirilecek Rektörlük seçim sürecine girmiş bulunmaktayız. Bu sürecin sonunda üniversitemizin bilimsel ve kurumsal gelişimini daha üst düzeylere çıkaracak; hoşgörü, liyakat ve adaleti egemen kılacak bir üst yönetimin oluşması hepimizin ortak arzusudur. 

Sakarya Üniversitesinde en çok oyu alan Rektör olur

Sakarya Yenihaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sezai Matur, Sakarya Üniversitesi’ndeki Rektörlük seçimleri ile ilgili yazısında “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir çok üniversitede görülen uygulamalarının aksine Sakarya Üniversitesi’ne Rektör olarak öğretim üyelerinden en çok oy alan adayı atayacak.” iddiasında bulundu. İşte o yazı.

Sakarya Üniversitesi’nde Rektörlük seçimi 21-22 Ekim tarihlerinde yapılacak.
Daha doğrusu bu tarihlerde SAÜ öğretim üyeleri, hangi adayın rektör olmasını istediklerini belirten oylarını kullanacaklar.
Kimin rektör olacağına ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül verecek.
Ben bu seçimle ilgili şimdiden şöyle bir tahminde bulunmak istiyorum.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir çok üniversitede görülen uygulamalarının aksine Sakarya Üniversitesi’ne Rektör olarak öğretim üyelerinden en çok oy alan adayı atayacak.

Bunu nerden çıkarıyorum.

27 Eylül 2010 Pazartesi

SAÜ, Türk ve Batı dünyasına yönelecek

21-11 Ekim tarihlerinde yapılacak Sakarya Üniversitesi (SAÜ) rektörlüğü seçimleri öncesi adaylığını ilk açıklayan isim Prof. Dr. Sami Şener, yeni projelerini hakkında bilgi verdi. Şener, "Türk ve Batı dünyası ile ilgili araştırmalar yöneleceğiz" dedi.

SAÜ seçime kilitlendi

SAÜ Rektör adayı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, rektörlük seçimlerinin akademik olgunluk ve nezaket içinde ve kurumu yıpratmadan geçeceğine inandığını belirtti.
■ SAÜ Rektör adayı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üniversitenin son yıllarda kazandığı dinamik yapıyı ve gelişimi artan bir ivmeyle sürdürmek amacıyla, rektörlüğe adaylığını açıkladığını ifade etti.
■ Elmas, SAÜ’ de 8 yıl rektör yardımcılığı yaptığını belirterek, "Görev süremde şeffaflık, farklılıkları kucaklayabilen tarafsızlık ve değişime önem verme anlayışımı sürdürerek tüm kuruma yaymayı arzu ediyorum" dedi ve tüm adaylara başarılar diledi.

26 Eylül 2010 Pazar

Türk Bilim Adamlarından İki Yeni Keşif

Türk bilim adamları dünya için yeni olan iki tohumlu bitki türünü keşfetti. Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayri Duman ve Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sağıroğlu, Antalya'nın Alanya ve Akseki ilçeleri ile Bitlis'in Hizan ilçesinde maydanozgiller familyasına ait iki yeni bitki türü buldu. İki bilim adamı sadece Türkiye'de yetişen bitki türlerine Brevipedicellata ve Duranii isimlerini verdi.

Bilgileriniz Başkalarının Eline Geçebilir

Telefon rehberiniz, fotoğraflarınız ve mesajlarınız başkalarının eline geçebilir. Cep telefonlarına yüklenen uygulamaların hiç de azımsanmayacak bir bölümünün kullanıcıların kişisel bilgilerine eriştiği ve bunları başka bir noktaya gönderdiği ortaya çıktı.
Dünyanın önde gelen mobil güvenlik şirketlerinden Lookout, mobil telefonlara yüklenen uygulamaların kullanıcılar üzerindeki etkisiyle ilgili kapsamlı bir konferans verdi. Şirkette çalışan uzmanlara göre, telefonlara yüklenen uygulamaların azımsanamayacak bir kısmı, kullanıcıların kişisel bilgilerini kullanıcılardan izin almaksızın kullanıyor ve bu bilgileri adresi belli olmayan bir noktaya iletiyor.

Milli Servet Çürüyor

Uzun yıllar SSK İl Müdürlüğü olarak hizmet veren, deprem nedeni ile hasarlı olması nedeni ile şu an atıl durumda bulunan eski BBK İl Müdürlüğünün durumu tepki topluyor.
Boş duruyor
Donatım Bölgesinde bulunan ve uzun yıllar SSK İl Müdürlüğü olarak kullanılan binanın atıl durumda olması tepkilere neden oluyor. Depremden bu güne kadar kullanılmadan boş bekletilen binanın değerlendirilmemesine tepkili olan bölge sakinleri, binanın bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Saü'ye 4 Öğretim Ve 50 Araştırma Görevlisi Alınacak

Yükseköğretim Kurumunun (ÖYK) internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, SAÜ'nün çeşitli birimlerinde görevlendirilmek üzere 4 öğretim ve 50 araştırma görevlisi istihdam edilecek.
Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi ve Endüstrisi İlişkileri Bölümü Çalışma Ekonomisi ve Sosyal Siyaset Anabilim Dalı'na 2, İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı'na 1, İlköğretim Bölümü Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı'na 1, Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalına 1, Zihinsel Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı'na 1, Turizm İşletmeciliği Bölümü'ne 1, İktisat Bölümü'ne 1, Coğrafya Bölümü'ne 1, Felsefe ve Din Bilimleri Dinler Tarihi Anabilim Dalı'na 1, Uluslararası İlişkiler Bölümü'ne 1, Temel İslam Bilimleri Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalı'na 1, Seramik Bölümü'ne 1, Felsefe ve Din Bilimleri Dinler Tarihi Anabilim Dalı'na 1, Sosyoloji Bölümü'ne 1 ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü eski Türk Edebiyatı Anabilim Dalı'na 1 araştırma görevlisi alınacak.

Projeler, Sermaye ile Buluştu

Sakarya  Üniversitesi (SAÜ), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Sakarya  Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) işbirliğiyle '1. Ar-Ge Proje Pazarı' etkinliği gerçekleştirildi.
23 Ar-Ge projesinin sergilendiği etkinliğin açılışında konuşan SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Türkiye'deki Ar-Ge çalışmalarının desteklenmesi ve yeni projelerin önünün açılması gerektiğini söyledi.
İlin kalkınma persfektifinin ekonomik bilgiye dayalı olması gerektiğini öngördüklerini ifade eden Altuğ, işletmelerin, farkındalık yapacak yönde gelişmesini sağlamak, üyelerini yeniliğe açık çalışmalara yönlendirmek, Ar-Ge faaliyetleri ile projelerine destek vermek ve öncülük etmek amacıyla Ar-Ge destek birimi kurduklarını ifade etti.