26 Eylül 2010 Pazar

Milli Servet Çürüyor

Uzun yıllar SSK İl Müdürlüğü olarak hizmet veren, deprem nedeni ile hasarlı olması nedeni ile şu an atıl durumda bulunan eski BBK İl Müdürlüğünün durumu tepki topluyor.
Boş duruyor
Donatım Bölgesinde bulunan ve uzun yıllar SSK İl Müdürlüğü olarak kullanılan binanın atıl durumda olması tepkilere neden oluyor. Depremden bu güne kadar kullanılmadan boş bekletilen binanın değerlendirilmemesine tepkili olan bölge sakinleri, binanın bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Kaymakamlık
Binanın onarılarak Adapazarı Kaymakamlık binası olarak değerlendirilebileceğini ifade eden bölge sakinleri, "Serdivan'ın, Erenler'in, Arifiye'nin kendine ait kaymakamlık binası var. Adapazarı Kaymakamlığı ise kendine tahsis edilmiş, yetersiz Bağ-Kur Binasında hizmet veriyor. Bu bina, kaymakamlık için değerlendirile bilir" diyorlar.
Eski garajlarda
Donatım sakinleri, eski SSK binasının şehir merkezine yakınlığı nedeni ile de kaymakamlık binasının buraya taşınmasının uygun olduğunu düşünüyor. Bu arada il özel idaresi tarafından, eski garajların bulunduğu alana, yeni kaymakamlık binası yapılacak. Ancak aradan bir seneyi geçmesine rağmen, kaymakamlık binası ile ilgili bir gelişme olmaması da dikkatlerden kaçmıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder