19 Ekim 2010 Salı

Rektörlük Seçimlerine Özel Düşündürücü Sorular

Hangi Rektör Adayı çalıştığı gerçek kurumu saklar? Yayınladığı yazı veya makalede başka bir Üniversitenin adını, çalıştığı yer olarak yazar?

Konjonktür müsait olunca da adından bahsetmediği üniversiteye Rektör Adayı olur?

18 Ekim 2010 Pazartesi

RAMİZ DAYI’DAN SON SÖZ!

Kuşçu yorgun, Ramiz Dayı düşüncelidir. Sakarya Üniversitesi rektörlük seçim süreci ikisini de yormuştur. Çaylar demini korumakta, dumanı azalmaktadır.
KUŞÇU: Nicedir saymaktayız dertleri Dayı. Derman ararız derdimize. Ben düşünürüm taşınırım bir türlü asıl çözümü bulamam. Ancak,
"Derman arardım derdime derdim bana derman imiş.
Burhan arardım aslıma aslım bana bürhan imiş."

RAMİZ DAYI: Bu adamlar yeğen, pervasız, fütursuzlar. Denecek söz yok aslında. Ayıp, ayıp. El insaf deyip bırakmak lazım ama ama...

EĞER… Bir Dernekte, Bir Cemiyette, Bir Kurumda Veya bir Kuruluşta, Yöneticiler oyla seçilirken Oy kullanan çoğunluk eğer:

Ramiz Dayı ile Sakarya Gündemi


Ramiz Dayı ile  Kuşçu Rektörlük Seçimini Konuşuyor...
Kuşçu elinde iki bardak çayla oturur Dayı’nın yanına.
Ramiz Dayı:
Çaycı, getir ilaç kokulu çaydan!
Dakika düşelim senelik paydan!
Kuşçu: Dayı, nicedir bu rektörlük seçimleri Sakarya’da. Adaylar bir bir çıkarmış ortaya, er meydanına. En yiğidi seçilecekmiş derler.

17 Ekim 2010 Pazar

REKTÖR OLMAK İSTEYEN ADAYDA HANGİ VASIFLAR OLMAMALIDIR?

• Özgürlükçü olmayan ve statükonun savunucuları aday olmamalıdırlar.
• “Derin devlet” ya da “karanlık mahfiller”in mensuplarına yakın olmamalı ve yakın da durmamalıdır.
• Birilerinin adamı olmamalı ve birileri adına davranmamalı...
• Perde önünde bulunup arkadan idare edilmemeli… Yani piyon pozisyonunda olmayıp, perde arkasında olan birine itibar etmemeli…

Ramiz Dayı ile Sakarya Gündemi - 4

Kuşçu Ramiz Dayı'nın loş ışıklı odasına girer kenara oturur. Çayı elindedir.
Dayı: Öyle 20 km öteye gönderilen teologlar gibi uzakta durma yeğen. Gel yakına da sohbet edelim.
Kuşçu: Hayrola Dayı ne teoloğu?
Dayı: Bilmez misin yeğen, 18 yıldır adamdan sayılmadılar da yerleşkeden çok uzaklara yollandılar. Şimdi de yönetim vaadlerde bulunur sizi alacaz yakına diye. Hayrola 20 uzakta 19 yakın mı? Yahu 18 sene oldu ayıp. siz bu adamları saf mı zannettiniz. Önce yüzüne bakma, seçim yaklaşınca alıcaz sizi yakına de. Hoş, bunlara yakında olmanın da hayrı yok ya...

11 Ekim 2010 Pazartesi

Ramiz Dayı ile Sakarya Gündemi - 3

Ramiz Dayı Kuşçu’nun mekanına gelmiştir, sohbet başlamıştır. Keyifler yerinde, çay tam demindedir.
Ramiz Dayı: şu çerçevedeki fotoğraf da kimin nesi?
Kuşçu: Yusuf’umun resmi. Çok severim kendisini, bana güç verir. Aman Dayı sakın bu soruyu o malum sebepten sormayasın?
Ramiz Dayı: Tabii ki yeğen, tabii ki o sebepten. Rektör adaylarının bazısı asmışlar odalarına kocaman kocaman komutan fotoğrafları. Kocaman olan fotoğraf yeğen, fotoğraf. Hem duvarda, hem bilgisayarında. Demek ki çok seviyorlar komutanları. Bir medet umuyorlar herhalde. Bir beklentileri var. Belki de birilerine de gözdağı veriyorlar. Ben falancayı tanırım, yakınıyım. Yakarım.

7 Ekim 2010 Perşembe

Sakarya Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Zafer Demir, beklenildiği gibi görevinden ayrıldı.

Sakarya Üniversitesi Genel Sekreterliğini 16 yıl yaparak Sakarya Üniversitesinin en eski akademisyenlerinden biri olan Doç. Dr. Zafer Demir, bir ay önce yıllık izine çıkmıştı.

İzinde iken görevinden ayrılacağı konuşulan Demir beklenildiği gibi izin dönüşü görevinden ayrıldı.

SAÜ REKTÖR ADAYLARI TÜMSİAD'IN YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ

Tuna Tan tesislerinde düzenlenen yemeğe 8 rektör adayından Prof. Dr. Ethem Köklükaya, Prof. Dr. Sami Şener, Prof. Dr. Ahmet Tutar ve Prof. Dr. Mehmet Said Doğan katıldı. Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Sakarya Şube Başkanı Murat Kesik, yemeğe katılan rektör adaylarına teşekkür ederek, amaçlarının üniversite ile sanayici arasında diyaloğu artırmak olduğunu söyledi.

Ramiz Dayı ile Sakarya Gündemi - 2

Çaylar Ramiz Dayı'nın elindedir. Roller değişmiş, misafir kuşçu olmuş, lakin sohbet yine yatsı sonrası, geceyarısındadır. Ramiz Dayı çayı uzatır seslenir:
Ramiz Dayı: Yeğen iç de ısın.
Kuşçu: İçelim ısınalım. Dayı nedir bu derin devletin derdi?
Dayı: Derinden derine devleti derine çekmektir yeğen. Oralarda idare etmek, oralarda yönetmektir. bu adamlar göstermezler kendilerini, ama bilirsin zihayattır bunlar. Bazen soluklarını hissedersin ensende. Bazen duyarsın seslerini yakında. Bazen de uzatmış kırılası elini, Sakarya'da. Tehdit ederlermiş üniversite camiasını bazıları. Onlar seçilmezse yaşatmazlarmış seçilecek rektör adayını, dar edeceklermiş dünyayı. Derin devlet Sakarya'ya el atmış.

6 Ekim 2010 Çarşamba

Zafer Demir, Elmas’ı mı destekliyor?

Rektörlük seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte, bizlerde gazete sayfalarımızı rektör adaylarına açıyoruz.

Seçimlere kadar da bütün rektör adaylarıyla konuşacağız.

Nasıl bir üniversite hedeflediklerini soracağız.

Tabii röportajlarımız yayınlandıkça, üniversiteden yorumlar geliyor. beraberinde de bazı söylentiler.

Bu söylentilerin en yaygın olanı ise, bir rivayete göre üniversiteden ayrılmış, bir rivayete göre de hala üniversitede olan Genel Sekreter Zafer Demir'le ilgili olanı.

4 Ekim 2010 Pazartesi

Yaptıklarımız örnek oldu

Sakarya Üniversitesi rektör adayı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “SAÜ’de dünyadaki sisteme paralel gerçekleştirdiğimiz işler Türkiye’ye örnek oluyor. Öğretim üyelerimiz de yapılan her şeyin farkında. Bu sistemin devam etmesini istiyor”

Ramiz Dayı ile Sakarya Gündemi

Ramiz Dayı ile  Kuşçu Rektörlük Seçimini Konuşuyor...
Kuşçu elinde iki bardak çayla oturur Dayı’nın yanına.
Ramiz Dayı:
Çaycı, getir ilaç kokulu çaydan!
Dakika düşelim senelik paydan!
Kuşçu: Dayı, nicedir bu rektörlük seçimleri Sakarya’da. Adaylar bir bir çıkarmış ortaya, er meydanına. En yiğidi seçilecekmiş derler.

Ünvan Tartışması


SAKARYA Üniversitesi’nde 21 Ekim'de yapılacak Rektör adaylığı seçimleri
öncesinde, rektör adayları Prof. Dr. Sami Şener ile Prof. Dr. Mehmet Sait Doğan
arasında başlayan ‘unvan’ tartışması soruşturma konusu oldu. Rektör adayı Prof.
Dr. Mehmet Sait Doğan, rakibi Prof. Dr. Sami Şener'in, Üniversitenin internet
sitesinde kendisini İstanbulİktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden 1975'te
mezun olmuş gibi göstererek haksız rekabete neden olduğunu iddiasıyla Rektörlüge
şikayette bulundu. Bu şikayet üzerine Sakarya Üniversitesi rektörlüğü ‘etik’
incelemesi başlattı.

1 Ekim 2010 Cuma

Türk Öğretim Üyelerinin 'Atıf' Başarısı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerinin yüzey mühendisliği ile ilgili makaleleri 2005-2010 yılları arasında 'en çok atıf alan yayınlar' arasına seçildi.
SAÜ Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Şenol Yılmaz, Yrd. Doç.Dr. Mediha İpek, Arş. Gör. Dr. F. Gözde Çelebi Efe ve Prof. Dr. Cuma Bindal'ın yüzey mühendisliği alanında önemli bilimsel dergilerden olan Vacuum'da yayınlanan 'The Effect of Bond Coat on Mechanical Properties of Plasma-Sprayed Al2O3 and Al2O3 – 13 wt. % TiO2 Coatings on AISI 316L Stainless Steel' isimli makaleleri 2005-2010 yılları arasında en çok atıf alan (Top Cited Article 2005-2010) yayınlar arasında seçildi. Derg, öğretim üyelerine başarılarından dolayı belge gönderdi.

Sakarya da Ticaret ve Sanayi Fuarı Açıldı

Sakarya Sanayici ve İş Adamları Derneği(sasiad)'nin Düzenlediği Expo Ticaret ve Sanayi Günleri Fuarı Açıldı. Kent Meydanı'nda Kurulan 3 Bin Metrekarelik Çadırda Düzenlenen Fuarda, İnşaat, Otomotiv, Güvenlik, Temizlik, Elektronik ve Müzik Aletleri Sektöründe Faaliyet Gösteren Yaklaşık 100 Firma Yer Alıyor.

Çekin elinizi SAÜ' nün üzerinden!

SAÜ Rektörlük seçimleri için geri sayım başladı. 
Ama birilerinin Sakarya Üniversitesi üzerinde planları bitmedi. 
Bir dönem Sakarya Üniversitesi'nde çalışmış olmakla kendilerini SAÜ' nün sahibi gören birkaç AKP'li Milletvekili SAÜ' nün başına kurmalı bir rektör bulmak için aylardır çalışıyorlar. 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le bir dönem yol arkadaşlığı yapmış olmanın verdiği cesaretle kendilerini SAÜ' nün tek patronu gibi gören bu arkadaşlar hiç de şık olmayan bir arayış içindeler. 
Bu milletvekilleri Sakarya Üniversitesi öğretim üyelerinin görüşlerini hiçe sayarak kendi belirleyecekleri bir ismin Cumhurbaşkanı Gül'e rektör olarak kabul ettireceklerini düşünüyorlar. 
Gittikleri yolun doğru bir yol olduğunu sanan bu milletvekillerine hiç kimse " Arkadaşlar siz kim oluyorsunuz, size Sakarya Üniversitesi'ne rektör belirleme hakkını kim verdi?" diye sormuyor. 
Sakarya Üniversitesi öğretim üyelerinin de tepkisizliğini anlamıyorum. 

Başkan Toçoğlu’na uluslar arası görev

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı’nın eş başkanlığına seçildi.

UCLG’nin (Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı) Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı olan MEWA’nın genel kurulu dün İstanbul Harbiye’deki Hilton Otel’de gerçekleştirilmişti. Gerçekleştirilen genel kurula, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra Türkiye ile Ortadoğu ve Batı Asya’dan çok sayıda belediye başkanı katıldı.

SAÜ REKTÖRLÜK SEÇİMLERİNDE ÜLKÜCÜLERİN TAVRI NEDİR?

Sakarya’da, gündemi oluşturan önemli konu, sadece referandum değildir. Zira Sakarya üniversitesi rektörlüğü seçimleri birinci öncelikli konu haline gelmiştir. Böyle olmasında haklılık payı da vardır. Çünkü elli beş bin nüfusa ulaştırılmış bir üniversite, yönetimini seçerken, her sektörle doğrudan veya dolaylı irtibatı olan üniversiteye karşı kayıtsız kalmak doğru olmaz. Yani ilgi alanı içinde olması, kentli kültürünün gereği olarak düşünmek gerekir.

REKTÖR OLARAK SON KEZ KONUŞTU

Bu dönem görev süresi dolan Prof. Dr. Mehmet Durman, SAÜ yeni akademik yıl açılışında rektör olarak son konuşmasını yaptı. Durman, Tıp Fakültesi’nin eğitim binalarının temelinin13 Ekimde atılacağı açıklamasını yaptı.

Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) yeni akademik yıl, Türk Dil Kurumu 3. Uluslararası Türkiye Türkçesi Ağız Araştırmaları Çalıştayı ile başladı. Sakarya Üniversitesi'nin 2010-2011 yeni akademik yıla başlaması dolayısıyla Kültür ve Kongre Merkezi'nde bir program düzenlendi. Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Haluk Akalın, Vali Mustafa Büyük, AK Parti Sakarya milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Recep Yıldırım, protokol, öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve öğrencilerin katıldığı programın açılış konuşmasını SAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman yaptı. Prof. Dr. Durman, rektörlük seçimleri öncesinde veda konuşması niteliğini taşıyan konuşmasında, SAÜ'nün dünya üniversiteleri arasında yerini aldığını söyledi.