1 Ekim 2010 Cuma

Başkan Toçoğlu’na uluslar arası görev

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı’nın eş başkanlığına seçildi.

UCLG’nin (Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı) Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı olan MEWA’nın genel kurulu dün İstanbul Harbiye’deki Hilton Otel’de gerçekleştirilmişti. Gerçekleştirilen genel kurula, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra Türkiye ile Ortadoğu ve Batı Asya’dan çok sayıda belediye başkanı katıldı.
Genel kurulda, UCLG-MEWA Konseyi ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Eş Başkanlar, Sayman, Ombudsman (kamu denetçisi) ve Genel Sekreter seçimi yapıldı. Gerçekleştirilen genel kurulda, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı’nın eş başkanlığına seçildi. Ayrıca bir dönem Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde de görev yapan Mehmet Duman da Genel Sekreterlik görevine seçildi. Başkanlığını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yaptığı toplantıda, Başkan Toçoğlu ile Topbaş bir araya gelerek bazı değerlendirmelerde de bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder