4 Ekim 2010 Pazartesi

Ramiz Dayı ile Sakarya Gündemi

Ramiz Dayı ile  Kuşçu Rektörlük Seçimini Konuşuyor...
Kuşçu elinde iki bardak çayla oturur Dayı’nın yanına.
Ramiz Dayı:
Çaycı, getir ilaç kokulu çaydan!
Dakika düşelim senelik paydan!
Kuşçu: Dayı, nicedir bu rektörlük seçimleri Sakarya’da. Adaylar bir bir çıkarmış ortaya, er meydanına. En yiğidi seçilecekmiş derler.
Ramiz Dayı: Yeğen, doğru en yiğidi seçilecek lakin, ak koyun kara koyun ayrılmadı henüz. Belli değil. Ayırmak lazım. Reyi ona göre kullanmak lazım. Şimdi birisi kalkacak, bir gün danışmanlık işine başvuracak, bir diğer gün mebusluğa başvuracak, bir gün reislik, bir gün müdürlük, bir gün bilmem ne? Hepsinden de red alacak. Şimdi bu şahsı seçerler mi rektörlüğe?
Kuşçu: Seçmezler Dayı. Ben olsam ben de seçmem. Lakin ben de o işlere girmem. Zira o işler zor. Ehil olmak lazım rektörlüğü sırtlanmak için. Ama en ehil sen isen sıvayacaksın kolları başlayacaksın işe, olacaksın aday. Seçileceksin.
Ramiz Dayı: Yeğen bazen sen gönüllüsündür. Bazen de sırtına yüklerler. Taşımak zorunda kalırsın.
Eyvah, eyvah, Sakarya’m, sana mı düştü bu yük?
Bu dâvâ hor, bu dâvâ öksüz, bu dâvâ büyük!..
Bazısı da almış arkadaşının kitabını, kendi kitabı gibi yayınlamış. Yahu etmeyin eğlemeyin. Varsa bir rengin göster de el de istifade etsin. Yoksa bir marifetin, ses etme de eller sevinmesin.
Kuşçu: Dayı insan ekmek yediği içten yerden utanır mı?
Ramiz Dayı: Utanmaz da yeğen. Ben anladım ne demek istediğini. Malum zat’tan bahsedersin. Hani utanırdı, ben Sakarya üniversitesi’nde hocayım demeye de hep yazılarında başka bir üniversiteyi referans verirdi. Madem utanırsın üniversitenden, Madem başka yere bağlıymış gibi edersin, şimdi ne diye döndün de yönetme derdine düştün. Hani utanırdın burdan.
Git iş işten geçmeden, çok geç olmadan vakit,
Günahıma girmeden, katilim olmadan git!
Kuşçu: Daha da kötüsü var Dayı. Adaylardan biri için çalıştığı kurumda aile yakınlarına bir işi ihale etti de, iş yapıldı alacak verecek halloldu da, iş bir işe yaramadı bir yerde kullanılmadı derler. Yazıktır günahtır biz kendimizi paralayalım işi ehline verin diye. Elalem yakınlarını paralasın. Kendinizi paralayacaksınız gardaşlar, gerekirse parçalayacaksınız.
Ne ağır imtihandır, başındaki, Sakarya!
Binbir başlı kartalı nasıl taşır kanarya?

İnsandır sanıyordum mukaddes yüke hamal.
Hamallık ki, sonunda, ne rütbe var, ne de mal.

6 yorum:

  1. Cüneyt Taşkın04:20

    Şu ülkede Ramiz Dayı ufkunda ve bilgeliğinde 10 kişi olsa, 5 yılda Ülkeler sıralamasında ilk 3 te oluruz. Sınıf başkanı seçilirken de, muhtar seçilirken de, başkan seçilirken de, rektör seçilirken de bence en önemli vasıf bilgelik ve ufuktur. Ufku gölgesinin arkasında olan kişiler zaten aday bile olmamalıdır. Ufkuna hayran olduğu kişileri desteklemelidir.

    YanıtlaSil
  2. Adsız05:44

    anlaşılan sakarya üniveristesinde seçimler çetin geçecek! ama bir problem var Ramiz dayının kastettiği kişilerin kim oldugunu tam anlayamadım. belkide yeni oldugumudan olabilir.Keşke bilen birileri Ramiz Dayı'nın ve Kuşçu'nun ne demek ,ne anlatmak istediğini anlatsa..

    YanıtlaSil
  3. Timur Sili11:27

    Bence herkesin anlamasına gerek yok, kuşcu anlamışsa yeter

    YanıtlaSil
  4. fosil toplayıcı10:32

    Biraz edep lazım. Hem sakarya Türküsü gibi ulvi bir metni kullanacaksın, hem de temiz insanlara iftira atıp, malı götürenleri öveceksin. Ne o, kaybedecekleriniz çok mu önemli de, makamlardan vazgeçememiyorsunuz. Terbiyeyi bozmadan, adam gibi yarışın, kazanmanın da kaybetmenin de şerefini yaşayın, bırakın üniversite sizin gibi çeteler yerine biraz da öğretim üyeleri tarafından, temiz insanlar tarafından yönetilsin. Korkmayın, korkunun ecele faydası yoktur. Size Necip Fazılla bir cevap verelim:
    Bekleyin görecektir duranlar yürüyeni, sabredin gelecektir solmaz pörsümez yeni.
    Modası geçmiş fosiller, maskenizi göstermeye başladınız

    YanıtlaSil
  5. Adsız09:07

    Beyefendi
    Hangi fakültenin elamanı imiş de haberimiz yokmuş!
    Linki Tıklayınız:

    ‘Sosyal Değerler ve Çevre’

    Makale

    Doç. Dr. Sami Şener
    İTÜ İşletme Fakültesi
    http://www.sosyalsiyaset.net/documents/sosyal_degerler_cevre.htm

    YanıtlaSil
  6. Adsız10:39

    OLAMAZ!
    PES DOĞRUSU.
    BU KADAR DA OLAMAZ.
    NE DEMİŞLER, HER SUÇLU MUHAKKAK İZ BIRAKARAK KAÇARMIŞ...

    YanıtlaSil