11 Ekim 2010 Pazartesi

Ramiz Dayı ile Sakarya Gündemi - 3

Ramiz Dayı Kuşçu’nun mekanına gelmiştir, sohbet başlamıştır. Keyifler yerinde, çay tam demindedir.
Ramiz Dayı: şu çerçevedeki fotoğraf da kimin nesi?
Kuşçu: Yusuf’umun resmi. Çok severim kendisini, bana güç verir. Aman Dayı sakın bu soruyu o malum sebepten sormayasın?
Ramiz Dayı: Tabii ki yeğen, tabii ki o sebepten. Rektör adaylarının bazısı asmışlar odalarına kocaman kocaman komutan fotoğrafları. Kocaman olan fotoğraf yeğen, fotoğraf. Hem duvarda, hem bilgisayarında. Demek ki çok seviyorlar komutanları. Bir medet umuyorlar herhalde. Bir beklentileri var. Belki de birilerine de gözdağı veriyorlar. Ben falancayı tanırım, yakınıyım. Yakarım.

Kuşçu: Bugün pek bir dertli ve cepheden konuşursun dayı. Bu kadar celallenme hemen.
Ramiz Dayı: Yeğen bu yetmiyor, bi de bak sen hal-i hazırdaki rektörün uygulamasına. Bir senedir aynı muhterem zata vekalet ettir kendi yerine. Oturt kendi masanda, öğret yönetmeyi, tattır malikliği. Sonra da çık destekle o yeni rektör olsun diye. Hem böylece saltanat babadan oğula, yani rektörden veliahtına geçsin.
Kuşçu: Dayı bir de muhalefet milletvekillerinin kapısını aşındıranlar var imiş. Eskiden kim yönetirse ondan medet umulurdu. Şimdi zamanımızda ne değişti de bazı adaylar gider de muhalefetin vekillerinden beklerler makamı. Bu ne iştir ben anlamadım.
Ramiz Dayı: Yeğen bu ülkede iktidar olursun muktedir olamazsın. Kadrolu muhalefet her daim son sözü söyler. Bu muhteremler de çözmüşler bu olayı ondan sebep giderler malum vekillerin kapısına, vururlar tokmağına. Ama bilmezler artık devir o eski devir değil. Eski hal muhal.
Kuşçu: Kimileri için de mağdur edebiyatından medet umar, çıkar sağlamaya çalışır diyorlar. Beni mağdur ediyorlar deyip çevrenin sempatisini kazanmış da çıkmış, bunu rektör adaylığına çevirmiş.
Ramiz Dayı: Yahu derdiniz nedir. Hedefiniz nedir. Siz kime hizmet ediyorsunuz , kimden medet umuyorsunuz, ne yapmaya çalışıyorsunuz. Bu memleket bu tarz insanlardan illallah etti. Yok mu aranızda Ömer edalı, erirken aydınlatacak biri. Derdi bilim olacak. Kendi adil olacak. Biraz insaf sahibi biri?
Kuşçu boş bardakları kenara koyar. Dayıyı sakinleştirir. Konuyu değiştirir. Bir ihtimal daha var...

4 yorum:

  1. Adsız11:10

    "Rektör adaylarının bazısı asmışlar odalarına kocaman kocaman komutan fotoğrafları. Kocaman olan fotoğraf yeğen, fotoğraf. Hem duvarda, hem bilgisayarında. Demek ki çok seviyorlar komutanları"
    DA...
    ACABA KOMUTANLARI DA ONLARI SEVİYOR MU?

    YanıtlaSil
  2. Adsız15:37

    artık sevmeyecek!

    YanıtlaSil
  3. Süleyman Demirbilek23:25

    Komutanlar da kendi dertlerinde artık. Medet umulacak bir taraflarıda kalmadı ki.

    YanıtlaSil
  4. Adsız01:47

    Eskiden fotograftakiler bir gerçekti.
    Şimdi ise fotograftakilerin gerçeği bile anlamsız.
    ama bu garipler değişen Türkiyenin farkında değil demekki.
    Eli silahlı olanın güçlü oldugu değil halkın güçlü oldugu bir Türkiye gerçeği var artık.12 Eylül referandumu bunu gösterdi.Halk bunu anlayabiliyor ama bu akademisyen prof. hala anlayamadı galiba ki hala asker fotografları ile güç gösterisi yapma ihtiyacı hissediyor....

    YanıtlaSil